vineri, 17 decembrie 2010

Cealaltă lume                              

Deschise ușa hotărât , intră  în cameră și la fel de repede ieși....Stătu o clipă, apoi întredeschise ușa...o închise însă înapoi. Își sprijini fruntea de ușă....aici era un alt om, rece, singur. Dincolo de ușă....era altcineva. Se pierdea prostește, gândurile i se tulburau, doar simțurile-i rămâneau stăpâne...De atâtea ori închise și deschise ușa! De atâtea ori își dorise să nu o mai deschidă...Dar, dincolo găsea lumină, căldură, pierdere de sine...De fiecare dată când ieșea își promitea că nu o va mai deschide. Pentru-că nu merita! El era rău, rece, rațional, singur în lumea lui chircită de remușcări...Își bătea joc de toată pasiunea pe care o primea. Se bucura de ea, apoi...o arunca! Era ca o hrană de care nu se putea lipsi...
Parcă trăia un vis. Un vis ce se tot repeta...Undeva, în memorie, îi rămase o idee agățată....cum că ar fi inutil. Cum că cineva îl trata cu milă. Ca pe un cățeluș rătăcit pe care nu-l poți păstra...Ciudat....simțea cum tot corpul îl doare. O sonerie începu să zbârnâie enervant undeva pe hol....se auzeau voci agitate....sinucigașul de la 8...a ieșit din comă!

6 comentarii:

 1. ...si-a dorit, a sta inca in lumea asta.

  RăspundețiȘtergere
 2. :)
  nehotarat om!
  Sigur e desprins din povestea: "nici calare, nici pe jos; nici imbracat, nici dezbracat"!
  :)))
  O zi frumoasa in decembrie, septembrie!
  :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Zi cu multă zăpadă; restul nu contează...

  RăspundețiȘtergere
 4. Pai..., da, el, pmul rece, introvertit, probabil... Bine ca n-a reusit.

  RăspundețiȘtergere
 5. In general, oamenii acestia sufera cel mai mult. Pentru ca nu-si pot exprima sentimentele, pentru ca mandria si orgoliul sunt mai presus. Pentru ca sunt condusi de ratiune si tot ea le spune ca au nevoie de iubire si de prieteni si de... a se deschide. Clar, sunt cei mai nefericiti oameni.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Brândușa...uimit că încă mai e...
  @Tzug'...mulțumesc..:)
  @Dr. Cat....întradevăr!
  @Qed...ai analizat tu mai bine.:)) și chiar așa e!

  RăspundețiȘtergere