miercuri, 8 decembrie 2010

Bâlciul..(I)


Bâlciul forfotea de lume. De lumini. De panglici colorate. Undeva se auzea o fanfară aruncând în aer sunete aiurite. Nu era ceva distinct, vreun “fel” de muzică…doar un mănunchi de tromboane, viori, chitări, tobe prinse într-un ritm săltăreț. Și culori…pretutindeni o imensitate de culori…costume care de care mai ciudate, mii de baloane colorate, pitici puși pe șotii, clovni, acrobați, pălării magice din care porumbeii ieșeau la comandă, lanțuri sfărâmate, flăcări înghițite, numere de magie, animăluțe dresate, meșteșugari cu tarabe frumos aranjate, turta dulce, acadele, gogoși înfuriate, jucării…cățeluși, iepurași și urși de pluș ….. și lume, lume multă, curioasă, gălăgioasă, veselă…peste tot se auzea: “Lume, lume…ultimul spectacol din seara asta....”, “Hai la tir! Țintește și câștigă!”, Cu căpșuni, cu vanilie, cu ciocolată…Haaai la înghețată!”, “Încercați-vă norocul, încercați-vă norocul!” Cumva, în tot vacarmul și vârtejul amețitor auzi: “Vând iluzziii”, “Vââânnnd iluzziii” Iluzii? Ce să fie oare? Cu greu își făcu loc prin mulțimea gălăgioasă…și găsi cea mai sărăcăcioasă tarabă din bâlci, cea mai lipsită de strălucire, de culori…..o tarabă micuță, din lemn vechi de-un verde scorojit…..Pe ea…doar un coșuleț rupt de nuiele în care pâlpâiau un fel de bijuterii de diverse forme: inimioare, semilune, bănuți, perle, steluțe, cruciulițe….

5 comentarii:

  1. Bijuteriile sunt iluzii? Deci imi plac iluziile din argint si-mi place balciul. Si vreau inghetata pentru ca este frumos afara si pentru ca vreau sa ma plimb printre tarage colorate, printre stive de turta dulce, prin miros de vata de zahar. Sa aud strigatele vanzatorilor. Chiar si al celor de iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pesimismul aduce teama de iluzii, optimismul are fericirea in ele.Si ce e lumea, viata asta daca nu o impletire intre cele doua, un cos de nuiele, rupt si vechi si minunile ce troneaza in el ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Qed..Și? Ai făcut ceva în sensul ăsta? Adică vreau să te întreb dacă ți-ai luat vreo înghețată..:)
    @Brândușa..o să vedem ce urmează...și eu aștept..:))

    RăspundețiȘtergere

Nu ai ?! Nu, nu am ! Cum se poate să nu ai ? Păi.... ridic din umeri, negăsind niciun răspuns. Se uită la mine cu ochi mari, ținând ...