luni, 1 noiembrie 2010

Despre.....

………… viitor şi despre cum acceptăm şi cum ne folosim de tehnică în viaţa noastră. Cât de comozi am devenit? Cât de comozi o să fim? Despre o lume digitalizată, despre un viitor în care, probabil, vocea va face totul.…..spui Sesam și se va deschide..:) …………… despre maşini inteligente (eu mi-aș dori o mașină care să fie suficient de “deșteaptă” astfel încât dacă șoferul se urcă băut la volan, să refuze să plece, să blocheze ușile și să anunțe cea mai apropiată secție de poliție) .....

Sunt curioasă totuşi, dacă suntem pregătiţi pentru un asemenea viitor? Aţi fi dispuşi să acceptaţi în casa voastră, de exemplu, un roboţel bun la toate? Să facă curat, să vă servească, să administreze tot felul de chestii, să se joace şi de ce nu, chiar să converseze, să ţină loc de ziar sau ştiri.....Voi aţi fi dispuşi să aveţi ceva-ul ăsta în casă, renunţând în schimb la micile plăceri cotidiene....


7 comentarii:

 1. :)
  am vazut un film sf (sunt pasionat de sefeuri):))
  in care scenariul era de genul:
  oamenii, de teama de a iesi afara (din pricina pericolelor fel de fel, de la virusi pana la infractori etc), isi conectau tartacutza la un aparat (un fel de computer), iar o "clona" a lor preluau viata individului:mergeau la serviciu, mergeau la intalniri, faceau amor etc.
  Adica un fel de "ciberlife", organismul individului statea ca o gelatina pe un scaun confortabil, iar clona (de multe ori mult mai frumoasa decat in realitate, poate chiar diferita) prelua viata respectivului.
  Computerul si ciborgul erau "tehnologia" prin care un individ isi traia viata.
  :)
  Am uitat cum se numea, daca l-a vazut cineva, sa-mi reaminteasca si mie!

  RăspundețiȘtergere
 2. parca, nu mai retin actorii, retin ideea si cateva scene ce-mi revin in minte.
  Cred ca da...
  Habar nu am. Daca vad imagini din el, sigur mi-l reamintesc.
  :(

  RăspundețiȘtergere
 3. Ar fi bun unul din ăsta într-o casă...
  ceva de genul: Alo! Septembrie! Iar ai uitat să te trezeşti si să pleci la servici!. Şi pe urmă se aude un zgomot de tigae...şi vorbele: Idiotule! Iar vorbeşti cu perna mea şi azi e duminică, nu vezi că îs în bucătărie? :)

  RăspundețiȘtergere
 4. :)))) Dr. Cat..... nu dorm cu pernă...:))))

  RăspundețiȘtergere