duminică, 21 noiembrie 2010

Compunerea (I)

 
Stau fără chef la biroul micuț din colțul camerei....privirile-mi fug prea des spre geam...aș ieși să mă joc puțin! Dar.... mâine este luni! Și mai am atâtea teme de făcut! Inclusiv compunerea la română. Temă liberă! Ce să scriu, ce să scriu.....Despre vacanța la bunici...nu! Despre excursia cu doamna profesoară.....nu! Despre cum să fi un coleg bun....nu! La fiecare gând care-mi trece prin minte, am un răspuns: NU! Parcă simt un ghiont de fiecare dată....Heeii...Heiii...Ce-i asta? Parcă m-ar striga cineva! Sau e doar un alt gând? Heeiii....heiiii....sunt aici.....deschide penarul! Dar...nu! Nu se poate. Vorbesc cu penarul acum?! Îl deschid..... totuși...poate mi se pare...și...iată o făptură minusculă, îmbrăcată într-o hăinuță zugrăvită în toate culorile posibile și imposibile, ce se uită la mine cu niște ochi mustrători....Heii...eu sunt imaginația ta! De ce nu mă asculți? Pff...uitasem de ea. Și întinse spre mine un ciob de stea frântă.....Hai, plecăm! Unde ai vrea să mergem mai întâi?
Închid ochii și imagini se perindă cu o viteză amețitoare....lumi magice, lumi reale și magice. De jur împrejur praf, mult praf și simt că este cald, foarte cald. Se aud voci și țipete și zgomot neștiut......Încet, se limpezește totul și văd că sunt....ah, sunt înconjurată de o mulțime de oameni agitați ce manevrează scripeți și frânghii.... și de zgomot .......de piatră cioplită. Brusc încetară toate...oamenii se aruncară cu fața la pământ....printre șirurile supuse își face loc un tânăr semeț. Poartă un sceptru și-un bici....Simt ceva, o mângâiere caldă......Uimită observ o pisică neagră la picioare.....și din nou, imaginile amețitoare mă prind în vârtej....
Aud tot mai clar o muzică suavă...și simt miros de grădini de flori......

4 comentarii:

 1. ..penar am si eu, la varsta asta, imi tin uneletele muncii in el. Si totusi, cum impaturesti asa o imaginatie bogata in el ?!
  Si pisica am si eu, e cafea cu lapte cu labute si botic maro-cafeniu si ochi albastri.

  Seara frumoasa, cada peste tine, ca un vis ce ti-l doresti !

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună seara și ție......în penar e un stilou....cu o cerneală multicoloră..:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos blog...felicitari...mi-a facut bine adierea...multumesc,te astept cu placere si altadata.Dan

  RăspundețiȘtergere
 4. @Dmd...bine ai venit! Voi reveni si eu cu aceeasi bucurie..O seara placuta!

  RăspundețiȘtergere