duminică, 17 octombrie 2010

Ce e de făcut pe timp de ploaie......




........uită să te “baricadezi” în casă, lasă deoparte depresia și nervii…nu deveni egoist……orele nu trebuie să devină mai triste……...nu spune: “ce trafic din cauza ploii…. ”, sau “o să întârzii din cauza ploii…..” sunt doar motive…….ieși afară…..”uită” umbrela acasă și pleacă, aiurea pe străzi, în parc, pe străduțe mici și înguste, sau oriunde te duc pașii…….adu-ți aminte să fi copil….O să observi cum oamenii se feresc cu stângăcie de picurii de ploaie și de băltoacele înșirate peste tot….ironic, nu? Nu îți aduci aminte să fi sărit vreodată într-o băltoacă de apă și să împrăștii în jur puzderie de picături….bălăceala din copilărie, cu un furtun, sau găleți…..nu îți aduci aminte cum ploaia te bucura, te chema afară și-ți spăla obrajii cu lacrimile ei? Picături mici, picături mari, perfecte, rostogolite pe trup…..nu uita să îți aduci aminte să cânți…sau poți să plângi…nimeni nu-și va da seama…doar tu, lacrimile sunt sărate…întinde brațele și bucură-te…….miros de aburi de toamnă ruginie……și nu uita să asculți ploaia….sunetul picăturilor ce cad și se lovesc ……bacovian devine demodat………și….nu vă faceți speranțe…..ploaia nu spală "păcate"..:)

8 comentarii:

  1. Să îmi spui ziua, ora, minutul şi locul în care vei sta când va ploua ca să trec cu maşina şi să îţi amintesc de un ou de curcă...:)
    Dar îţi poţi face speranţe...cînd va ploua...
    Poate am să merg foarte încet...

    RăspundețiȘtergere
  2. În glumă, da, dar te sperii degeaba...
    Sau pe aici nu sunt permise glumele?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum să nu fie permise glumele? Chiar așa sobru pare pe aici?! Și răspunsul meu era tot o glumă..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    imi amintesc de cate ori mauit la baltoaca, cat de mult imi placea sa ma balacesc cu pantofii, ghetutele sau ce aveam in acel moment in picioare... ducandu-ma acasa nu numai cu picioarele "murate" ci si cu incaltarile scalciate!
    Acum... constient fiind la partea strict economica, nu mai stau cu orele in baltoaca, doar deranjez baltoaca cu varful pantofului spunandu-i in gand "iti mai aduci aminte" cate perechi de pantofi mi-ai stricat?!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. desculti prin ploaie - un film genial! recomand!
    on topic - imi place cum ai abordat acest subiect! cred ca ai cuprins in cateva randuri toata frumusetea ploii!!!

    RăspundețiȘtergere

Nu ai ?! Nu, nu am ! Cum se poate să nu ai ? Păi.... ridic din umeri, negăsind niciun răspuns. Se uită la mine cu ochi mari, ținând ...