marți, 26 octombrie 2010

Motivația



Aș dori să vă întreb: de ce? De ce un blog? Care a fost, sau care este motivația voastră? Sau poate nu există vreo motivație, ci doar așa, pur și simplu....Vorba lui Dr. Cat...aproximativ..:) "de ce v-ați urcat în barcă?" Poate că e la modă, sau poate vrei să cunoști oameni noi, sau poate din plictiseală, sau poate pentru-că ai ceva de spus, sau poate.....Cât de personal este? Sau unde se termină realitatea și unde începe visul.....Ce și cât ați învățat...........Creează sau nu dependență?
De ce vă întreb? Pentru-că zilnic, vreau nu vreau, am nu am chef, stau de vorbă în medie cu aproximativ 50 de persoane.......fiecare vin la mine cu un scop....dar.....simt nevoia să îmi povestească despre viața lor, despre familia lor, despre nemulțumiri.....Și am ajuns la concluzia că oamenii nu mai comunică....nu mai discută, decât superficial și mai ales despre nefericiri, probleme........Și mai ales oamenii în vârstă....ei sunt altfel, la început timizi, tăcuți, oftează ușor, te cercetează atent, apoi.....încep și povestesc......și povestesc.....Ei nu au blog.....ei cu cine ar trebui să discute?  Și sunt atâția oameni singuri, nici nu aveți idee! De multe ori, îi revăd....merg la piață sau mai știu eu unde și mă trezesc cu ei.......știți am avut drum pe aici și am trecut să văd ce mai faceți! Și din "știți în știți" ajung să îmi mai povestească ceva.......Așa că, haideți să povestim....

18 comentarii:

  1. Sunt multi oameni singuri ,dar poate n-ar mai fi asa daca ar accepta sa iasa din rutina zilnica,sa accepte noul si sa pretuiasca fiecare surpriza.Eu mi-am facut blog din placerea de a-mi petrece timp in fata calculatorului .Si din dorinta de a-mi spune parerea strigand din toate fortele ,caci asta ne-a ramas,dezbaterea pe idei ce deja par copiate ,fiindca trebuie sa fi un geniu pentru a creea ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate, cred că ieșitul din rutină nu rezolvă toate problemele....pentru unii. Și mai cred că nu trebuie să fi un geniu...ceva nou găsești în fiecare zi....nimic nu e la fel cu ieri......Oare nu ar trebui să ieșim din "rutina blog-ului" și să strigăm într-un alt fel....?

    RăspundețiȘtergere
  3. A pornit de la "a incerca" sa vad ce pot...eu cu mine.Initial am scris ca intr-un jurnal, putin intim. Apoi au venit comentariile, oameni placuti, oameni sinceri, dar si oameni meschini, oameni duri, radicali.
    Si uite asa, se leaga, se impartasesc, ca in viata.
    Pare mai simplu sa comunici, dar nu are savoarea intalnirilor la ceai sau cafea.
    Pe tine te-am gasit pentru ca ascultam amandoua acelasi post de radio, erai logata acolo si am cautat dupa anumite criterii, ca intr-o cutiuta cu surprize.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, am văzut...on radio. Ai fost printre primii care ai scris pe blog-ul meu. Și îți mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. ..pentru tine :
    AI PRIMIT UN PREMIU PENTRU BLOGUL TAU! NU ESTE O FARSA SAU O LEAPSA, ESTE UN PREMIU PENTRU PASIUNEA SI TALENTUL CU CARE ITI SCRII BLOGUL,ESTE O INVITATIE DE A FACE PARTE DINTR.UN GRUP SELECT AL CELOR MAI POPULARE SI MAI INTERESANTE BLOGURI DIN ROMANIA! POTI ALEGE CUI (nu e important la cati) VREI SA IL DARUIESTI MAI DEPARTE ...! REVENDICA ACEST PREMIU AICI
    http://balantza.blogspot.com/p/most-wanted-blog.html
    COMPLETAND TOTODATA LISTA PREMIANTILOR .. :) Bine ai venit in grupul celor mai populare,celor mai citite si celor mai interesante bloguri din Romania !
    BLOG PREMIANT 'MOST WANTED BLOG'

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu m-am apucat dintr-o intamplare. Un amic si-a facut blog si eu am intrat acolo la el, si l-am intrebat pe messenger cu ce se mananca, daca este greu de realizat si alte chestii. Asa ca din aproape in aproape am inceput sa scriu. Sunt momente cand n-am chef sa scriu nimic si doar va citesc pe voi si am bucur de creatiile altora. Eu nu mai vreau sa stiu de probleme. Incerc sa ma ascund intr-un glob de sticla si sa-mi selectez discutiile, persoanele cu care le port, povestirile pe care sa le ascult. Stiu ca e urat, dar e in favoarea mea si, cum egoismul nu-mi este strain, incerc sa traiesc acele putine zile cate sunt in viata noastra, cat mai placut, cat mai ferit. Au fost si momente grele, triste, dar m-au intarit si m-au facut sa ignor tot ce e urat. De-aia nu ma mai uit la stiri, la emisiuni politice, sociale. Din acelasi motiv n-am multi prieteni, dar aceia pe care-i am sunt buni, drepti, oameni de nadejde. Hai c-am povestit asa de mult, ca aproape m-am caracterizat. Sa nu se inteleaga ca, din cand in cand, nu ma mai coplesesc problemele. Ratele la banca cresc, salariile scad, apartamentele sunt mai ieftine, dar nu se mai dau credite asa usor si atat de consistente ca sa ti le cumperi, copiii au inceput sa fie ceva mult prea fastuos pentru posibilitatile noastre, aproape un lux :) Nu-i asa ca-i frumos in Romania? De ce ne-am mai lamenta? :)) Bun subiectul...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Brândușa...mie îmi sunteți suficienți Voi! :) Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @QED...sinceritate....mulțumesc, dar, observ și la tine aceea retragere în lumea proprie....dar, la urma urmei, pe undeva, e corect...

    RăspundețiȘtergere
  9. :)
    Eu mi-am facut blog din... curiozitate.
    Blogul mi-a daruit prieteni. Prietenii au format o gashca.
    Iar fara aceasta gashca (plina de mister) viata este mai anosta!
    Un blog este si o cale de a-ti pune tartacutza la lucru, mai cu seama cand gasesti un partener de dialog!
    Schimbi idei, informatii si, ce-mi pare cel mai fain, este ca poti creiona personaje care, culmea, sunt vii!
    Povesti de dincolo de ciberspatiu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mă întreb de câte ori ne-am "petrecut" drumurile în real...

    RăspundețiȘtergere
  11. :)
    Conteaza?!
    :)
    Realul ne-ar aduce obligatiile inerente.
    Aici suntem absolviti de acele obligatii.
    Daca nu ai chef sa vorbesti, bati la portita, lasi un semn si te retragi.
    Sau spui un buna seara cu drag si ai sters-o!
    In real nu e asa...
    nu?!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Păi vezi? De ce să nu fie și în real la fel...liberi și deschiși...De ce aici, e altfel...în mod cert e altfel....

    RăspundețiȘtergere
  13. Toate lucrurile mărețe au un început..:) Trebuie să recunosc că la mine a fost...plictiseala....din ce în ce mai puțini oameni interesați și interesanți....și cumva, într-un fel, trebuia să continui să "exist"...să nu mă pierd.

    RăspundețiȘtergere
  14. eu mi-am facut blog din necesitatea de a avea acolo la un click distanta tot ceea ce fac, indiferent ca e vorba de poezie, proza, fotografii sau de parodii. mi-am zis ca daca tot le fac sa nu le tin in sertar.
    e gratis asa ca e mai la indemana decat a scoate o carte mai ales acum in perioada de criza:)
    si da...necesitatea de comunicare, de abordare mai personala a problemelor, de schimb de pareri.
    blogul e o casa mea virtuala , un depozit mai degraba de gandiri, de trairi, de vise si alte chestii de genu , cu usa larg deschisa .....am loc mult si nu platesc chirie :))
    spor la bloggerit in continuare
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. :)
    De ce?
    Pentru ca intotdeauna ne dorim un "mai mult"!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. buna ziua..interesanta intrebarea...uite ce am scris la "cine sunt si ce vreau?" pe blogul meu : "Cine sunt?hmmm,prea putin conteaza...de ce sunt aici?asta e intrebarea corecta...din nevoia de exprimare libera si neingradita de mentalitati si conceptii...pt ca pot in acelasi timp sa fiu si inger..dar si drac...pt ca pot fi realist,sau iti pot vinde iluzii....restul il vei afla pe parcurs,de`a lungul timpului...ahhh si inca ceva...niciodata nu vei sti daca ceea ce citesti e real sau fictiune ;)"

    RăspundețiȘtergere
  17. @Liviu...și ți-a ieșit ceva frumos...
    @Trosklosk...fie că ești înger..sau...drac ..)) bine ai venit!

    RăspundețiȘtergere

Nu ai ?! Nu, nu am ! Cum se poate să nu ai ? Păi.... ridic din umeri, negăsind niciun răspuns. Se uită la mine cu ochi mari, ținând ...