vineri, 9 aprilie 2010

Dialog...


Asculta mai multe audio Muzica


-De ce unii oameni pot avea unele lucruri atât de uşor, fără să depună nici cel mai mic efort, de ce măcar nu ştiu să se bucure de ele...?
-Te întrebi de ce nu ştiu să se bucure de ele? Pentru-că nu au cunoscut drumul şi gustul dorinţei de a avea acel lucru, nu au depus niciun efort, nicio părticică din fiinţa lor nu a fost dată în schimbul lucrului dorit. Nu au cunoscut chinul şi înverşunarea, eşecul şi bucuria atunci când te împiedecai şi găseai soluţia să te ridici şi să mergi mai departe pe drumul spre lucrul dorit..
-Viaţa lor este plină de lucruri câştigate uşor, dar goale pe dinăuntru..
-Se spune că uneori fericirea trece pe lângă tine, fără să o observi. Oare să fim osândiţi o viaţă, care şi aşa e destul de scurtă, să fim nişte simpli căutători?
- Viaţa este aşa de scurtă, tocmai pentru-că ne aflăm într-o continuă căutare, plecăm tineri, în momentul în care ne dăm seama că rătăcim devenim maturi şi îmbătrânim sperând că rătăceala va avea un sfârşit..
-Oare oamenii care nu au avut posibilitatea să exploreze viaţa, sau care nu au avut curiozitatea măcar, şi au rămas fideli unui ţel, scop în sine, pot fi consideraţi ca fiind rataţi? Sau ei măcar în scurtul timp ce-l au pe pământ, au posibilitatea să îşi clădească o temelie a concepţiilor lor tocmai despre viaţă şi care să fie continuate de urmaşi? 
-Fericit e cel e are un scop. E fericit în fiecare zi, e bucuros în orice anotimp, chiar dacă scopul e departe şi pare de neajuns. E puternic, pentru-că fiecare clipă trecută e un pas spre ţel, orice în calea lui devine un obstacol uşor, pentru-că are un scop. Chiar dacă bănuieşte că nu o să îşi atingă ţelul, pentru unii contează drumul.
-Dar ce te faci când ţelul este atins şi mulţumirea lucrului înfăptuit începe să te plictisească?
-Începi să cauţi altceva, mai puternic, mai greu de atins.....

4 comentarii:

  1. Dar oare cati suntem in stare sa ne atingem scopul? Oare cati dintre noi avem teluri? Cati dintre noi sunt cu adevarat hotarati sa munceasca, sa lupte, sa rataceasca pentru idealul lor? Si cel mai important... cum descoperim care e rostul nostru ... si cand?

    RăspundețiȘtergere
  2. fericirea e drumul, nu scopul atins. si stii de ce? pentru ca daca esti constient in momentul in care ti-ai atins scopul vei gasi in inima ta tristete. pentru ca nu mai ai pentru ce lupta. cand toata viata ta devine doar o cautare continua, suferi. suferi mai ales in momentul in care ai gasit ceea ce cautai. si va trebui sa gasesti altceva. pentru ca diminetile in care te trezeai si visai la scopul tau, au disparut! viata nu trebuie sa fie cautare! viata trebuie sa fie Acum! Aici! cand eu stau si tastez, fara sa caut nimic, fara sa sper nimic...doar insirui niste cuvinte...ca raspuns la dialogul tau. continuarea dialogului tau in fiinta mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai dreptate..nimic nu ne mai multumeste..pacat

    RăspundețiȘtergere
  4. Da...trăim bezmetic într-o lume bezmetică...

    RăspundețiȘtergere

Nu ai ?! Nu, nu am ! Cum se poate să nu ai ? Păi.... ridic din umeri, negăsind niciun răspuns. Se uită la mine cu ochi mari, ținând ...