sâmbătă, 19 iunie 2010

Despre ...culori


Asculta mai multe audio Muzica

ALB- imensitate, spațiu, puritate sau halate și săli de spital, suferință îmbrăcată în alb, zăpada rece și pufoasă..
ALBASTRU-cer de zi, picături de ocean, corăbii ce se duc și vin, speranțe ce se nasc și mor, vise și stele, luciri în negru...
NEGRU-adâncimea ochilor, enigma corbilor, lucruri neînțelese, univers..
VERDE-aer, viață, iarbă, frunza aspră, brazi veșnici, Crăciun...
GALBEN-dogoare de soare, fructe coapte, lanuri parfumate...
GRI-zile ploioase, cer îmbufnat, ceața răcoroasă, vânt nebun...
ROȘU-puzderie de maci, nebunie, coride, agitație, durere, chin, rană...
MARO-trunchiul copacilor, frunze în prag de toamnă...

Vouă ce vă spun culorile? Ce culoare preferați? Se spune că personalitatea unui om este definită de culoarea pe care o preferă. Voi ce culoare sunteți?

10 comentarii:

  1. Mie imi place galbenul si verdele. Sunt o floarea soarelui, mereu cu ochii atintiti spre cer, iar soarele imi creaza dependenta. VERDELE E VIATA! ...DOAR VIATA...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Verdele corespunde energiei lemnului. Simbolizeaza cresterea, vindecarea, expansiunea, reintinerirea, abundenta, prosperitatea, pacea, veselia, intelegerea, armonia. Se foloseste pentru calmarea stresului si a problemelor emotionale. Pentru persoanele care au nevoie de stimulare, prea mult verde devine enervant, apasator."

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie îmi plac paletele multicolore, mă bucură combinatiile coloristice, fără să mă opresc la o culoare anume. Simt că viata o bucurie, tocmai pentru că e mângâiată de bucurii diverse si simple.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Zorroblog...nici eu nu am o culoare preferată...îmi plac toate și mă bucur de toate.Însă trebuie să recunosc că starea mea de spirit influențează în mare măsură percepția lor la un moment dat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Starea de spirit este, la rândul ei, influentată de culori. Prin urmare, e vorba si de efect, nu doar de cauză. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mie imi plac toate culorile! si trebuie sa stii cum si cand sa te bucuri de fiecare in parte :)
    pentru ca fiecare culoare in parte iti da o alta nuanta starii interioare.
    dar mai mereu prefer albastrul cerului, rosu, maro si violet.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place verdele. De fapt, camera mea este verde :) Ma calmeaza, dar imi da si energie. E culoarea vietii si a sperantei, pentru mine:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Și totuși, am întâlnit oameni, cărora nu le place culoarea verde, se simțeau sufocați de faptul că e prea mult verde în jur. Nu am fost de acord cu ei. Încearcă să elimini verdele și rămâi fără nimic viu...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Loredana "Rosul este culoarea pe care ochiul nostru o percepe cel mai repede. Este foarte yang, puternica, stimuleaza fluxul chi-ului, creste ritmul cardiac. Reprezinta pasiunea, focul, energia vibranta, sangele, sexualitatea, afectivitatea, forta creativa, furia, mania, razboiul, pericolul, desfraul, curajul, sacrificiul. Trebuie folosita cu atentie, mai mult ca accente de culoare. In cantitate mare poate da nastere unor stari de nervozitate, anxietate. Trebuie folosita cu precautie acolo unde locuiesc persoane labile emotional sau colerice sau in spatiile destinate linistei si odihnei. Este culoarea prosperitatii, dar si a dragostei."
    "Albastrul simbolizeaza energia apei. Se asociaza cu adevarul, sinceritatea, intelepciunea, inspiratia si creativitatea. Se coreleaza cu linistea, avand un efect aproape sedativ, cu introspectia, serenitatea, contemplarea, singuratatea, raceala si seriozitatea. Se poate folosi in salile de asteptare, la birou, in camerele de studiu, in baie, in zonele cu climat calduros intr-un loc unde vrem sa meditam sau sa ne odihnim. Este usor prea yin pentru un cuplu care vrea sa pastreze pasiunea."
    "Maroul si bejul sunt culori ale pamantului. Reprezinta stabilitatea, siguranta, fidelitatea. Maroul poate fi folosit de cei care au atentia prea imprastiata sau volatila, dar in exces poate deveni restrictiv si constrangator. Bejul in nuantele sale calde sau reci induce o stare de relaxare, dar si de plictiseala."
    "Purpuriul sau violetul tin de spiritualitate si demnitate, autoritate si maiestuozitate, de lux si prosperitate. Favorizeaza introspectia si starile meditative si nu e indicat sa-l folositi ca si culoare generala."

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc frumos! chiar am lucrat cu aceste informatii zilele astea pentru tema mea de licenta.
    trebuia sa vorbesc despre ambianta din camerele de hotel :)

    RăspundețiȘtergere

Nu ai ?! Nu, nu am ! Cum se poate să nu ai ? Păi.... ridic din umeri, negăsind niciun răspuns. Se uită la mine cu ochi mari, ținând ...