vineri, 3 februarie 2012

Atenție! Strig catalogul..:))

Ry, Brândușa, Liviu, Dr. Cat, Dream, Nima, DMD, SuntRouă, Dreams și nu în cele din urmă Tzug'M și Liviu C și toți cei ce vor dori să ni se alăture....
Am preluat leapșa de la Cristi...mi s-a părut haioasă, numai bună pe vremea asta, de stat la gura sobei și depănat amintiri. Așa că, vă ofer și o cană aburindă cu vin și scorțișoară....
Totul e să vă aduceți aminte de anumite întâmplări pornind de la 5 cuvinte. Dacă aveți chef să continuați, mai "inventați" voi alte cuvinte..:))

Cuvânt: BICICLETĂ
Îmi aduce aminte de Pegas-ul meu. Era verde. Tata avea o Mobra. Tot verde. Într-o zi, am ales celălalt verde. Fără să cer voie. Rezultatul.....am luat din plin tufa imenă de trandafiri din curte. Amintire "dureroasă"...:))
Cuvânt: ÎNVĂŢĂTOARE
Diriginta mea. Nu am mai văzut-o de vreo 20 ani. Nu mai știam nimic de ea. Am revăzut-o întâmplător luna trecută. Aceeași ținută demnă, aceeași coafură, aceeași ochi albaștri...și mult mai în vârstă. M-a recunoscut din prima.... nume, clasă, părinți....


Cuvânt: RACHETĂ
Prima dată când mi-am rupt degetele de la mână fugind după o minge în același timp cu un individ ce urmărea o minge de fotbal, pe un teren improvizat în autogara orașului....


Cuvânt: FOTBAL
Primul meci de fotbal live, pe Cotroceni. Toată lumea tropăia și urla. Eu nu mă gândeam decât de ce să mă agăț dacă se rupe tribuna...:)) În rest, din meci nu am priceput mare lucru...

Cuvânt: ZĂPADĂ
Miros de brad, de lemne troznind în sobă și cozonaci cu mac. Obraji roșii și degete amorțite de frig după o porție zdravănă de derdeluș. Și miros de rechizite și teme nefăcute. Cam asta se întâmpla iarna când fugeam la zăpadă ...:)20 de comentarii:

 1. După ce plecam de sub ochii învățătoarei...mă urcam pe bicicleta cu coarne de țap, zburând ca o rachetă, pentru a ajunge să joc fotbal într-un echipament ce îmi amintea de zăpadă...

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc ca ai preluat leapsa! Si eu tot un Pegas verde am avut. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Invatatoare am fost si eu, apoi am evoluat. Am invatat sa merg singura pe bicicleta, n-am zburat inca cu racheta. A, e plin de zapada pe-aici! Iar fotbalul e pentru Catalin. El face poze la stadioane!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Bine ai revenit! Nici eu nu am zburat..încă:)

   Ștergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am sosit ! >:D<
  Am trecut printre "cuvintele" tale cu dragostea de mana .
  Multumesc ! Acum mi le caut pe ale mele :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur de fiecare dată de trecerea ta..:)

   Ștergere
 6. zic "prezent"dar o să chiulesc câteva zile...de la leapşa,nu de pe blog:))
  ai scris într-adevăr reconfortant...un weekend fain!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc Ry! Așteptăm amintirile tale..:)

   Ștergere
 7. am avut si eu o bicicleta ..e uitata pe undeva :)
  frumoase ganduri .. e foarte importnat sa nu alungam copilul din noi sau sa il inchidem acolo intr-o camaruta din sufletelul nostru:)
  ..eu inca visez si de multe ori in visele mele ma intorc in anii copilariei..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă nu ne-am mai aminti...ce ar mai rămâne din noi?

   Ștergere
 8. Am devenit lenesa :)) n-a chef de lectii, nici de mers cpe bicicleta, zapada face tunel, de rachete mi-e dor (vine primavara si le "port"), fotbalul nu-i pentru mine, mai ales de cand a devenit aproape "o afacere"... dar zic totusi :
  - Prezent, doamna invatatoare ! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-mi vine să cred..!! În sfârșit un semn de viață. E bine. Te așteptăm și dincolo, la întâlnirile de grup. Vezi că se mută MWB.

   Ștergere
 9. Prezent si eu:)Am sa scriu si eu despre cele 5 cuvinte cate ceva,dar la mine pe blog,ca am multe de zis si nu cred ca mi-ar ajunge un comentariu aici:)
  Te imbratisez cu mare drag>:D<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai bine mai târziu decât niciodată:)) Aștept cu nerăbdare amintirile tale!

   Ștergere
 10. Asa cum ti-am promis mi-am facut tema,un pic cam tarzior ce-i drept,dar sper sa nu imi micsorezi nota din cauza asta;))

  O zi cat mai frumoasa sai>:D<

  RăspundețiȘtergere